1e Kwalificatiewedstrijd senioren 1e divisie

Voor de 1e divisie & vele N1 niveaus was het afgelopen weekend het eerste kwalificatie moment voor de 1/2 finales! Hiervoor zijn er landelijk 2 wedstrijden, waarvan de beste telt voor de plaatsing.

En dat was ook prettig voor Liselotte & Lynn die zaterdag helaas geen volledige meerkamp konden turnen. Liselotte verzwikte flink haar enkel en herstelt van een scheurtje in haar enkelband. Zij deed een keurige brugoefening, maar ook nog even zonder afsprong. Lynn is geblesseerd aan haar pols en kreeg gelukkig vlak voor deze plaatsingswedstrijd groen licht om weer te gaan opbouwen. Maar… Dat kwam voor zaterdag uiteraard nog te vroeg! Ze turnde een balk- & vloeroefening, zonder armen! Op vloer trokken de juryleden wel even hun wenkbrouwen op, toen zij haar arabier op 1 arm deed. Toch resulteerde deze aangepaste oefeningen nog in keurige cijfers en dat biedt perspectief voor het tweede kwalificatiemoment!

Ook op zondag waren de omstandigheden voor Zara & Claire niet optimaal. Claire sloot in november haar (prachtige) turncarrière af, ze wilde zich dit seizoen focussen op de acrogym. Echter bleef het kriebelen en met het naderen van dit kwalificatiemoment, kon ze er niet omheen… Ze wilde eigenlijk toch ook weer turnen! De knoop werd doorgehakt en nog even snel 3 trainingen ingepland (in haar acroschema). Ze leek het merendeel nog te beheersen en maakte zich op voor een volledige meerkamp! Een keurige, stabiele wedstrijd met een 11,800 op balk! Dat leverde een direct ticket op voor de halve finale op dit toestel. Overall een 9e plaats! En dat als debutant op dit niveau! Ook voor Zara was de voorbereiding enigszins lastig. Zara kampt al enige tijd met een polsblessure en knieën die ook niet volledig belastbaar zijn. Oftewel, Zara traint veel fysiek en kan haar elementen en oefeningen slechts minimaal trainen. Toch was zij opnieuw klaar voor een meerkamp en turnde een mooie wedstrijd, met zelfs nog wat ruimte voor winst! Een keurige 10e plaats!

Er stromen 14 senioren door naar de halve finale & deze uitkomst kan dus pas worden bepaald naar aanleiding van de prestaties van deze turnsters tijdens de volgende kwalificatiewedstrijd én de prestaties van de concurrentie.