Districts- & Kwartfinale 2018

Trainsters raceten afgelopen weekend heen en weer tussen Amsterdam & Waddinxveen! Het was een druk weekend, waarin de kwartfinale & districtsfinale 3e samenvielen. En daar hadden veel turnsters van Devona zich voor geplaatst!

Zaterdag in Amsterdam gingen Maryam & Lotte de strijd aan met de andere “beste” pupillen 1 N3 vanuit Zuid-Holland. Bij Lotte gaf dat toch extra zenuwen, waardoor zij wat foutjes maakte. Maryam turnde stabiel en eindigde keurig  op de 4e plaats! En dat plekje bereikte zij ook tijdens de toestelfinales op sprong & vloer! Op balk bleek zij zondag de beste, want daar won zij het goud en eigende zich de titel toe! Een mooie beloning, na 3 keer toch ook net buiten het podium te zijn geëindigd. Lotte maakte het ook goed op zondag, want zij ging naar huis met zelfs twee titels: Zuid-Hollands kampioen op brug & sprong. Best gaaf!

Ook Aleena & Megan hadden zich geplaatst voor de districtsfinale. Een mooie ontknoping, van een mooi eerste echte wedstrijdseizoen. Voor Megan was zondag de kers op de taart het goud op balk! Ook een Zuid-Hollands Kampioen!

De senioren 3e divisie sloten de dagen in Amsterdam af, waarbij Lisa vd H de beste meerkampscore behaalde. Knap! Ilse liet wat puntjes liggen en was ook gebrand op revanche tijdens haar toestelfinale brug. Het scheelde een haartje (0,05) maar zij eindigde nét naast het podium, op een zure, maar knappe 4e plaats! Lisa M ging niet alleen de strijd met de concurrenten aan, maar moest ook zelf vechten wegens haar enkelblessure.

In Waddinxveen turnden Lynn & Liselotte bij de senioren 1e divisie. Liselotte had een top-E-score voor haar overslag op sprong (enkelblessure) en showde haar nieuwe vloeroefening. Het was bovenverwachting dat zij zaterdag toch een meerkamp kon turnen. Zij liep 2 maanden geleden een scheurtje in haar enkelbanden op. Evengoed was de meerkamp voor Lynn spannend. Zij kampt(e) met een polsblessure en werkte hard, maar kon deze minimaal belasten. Ondanks de minimale voorbereiding, bleek Lynns kunnen stabiel genoeg voor een plekje in de halve finale! Super gaaf, als debutante in dit veld!

Bij de instappers N2 was het spannend, want Chelsey en Morgan turnden niet volledig stabiel. Voor Chelsey was een fout op vloer te prijzig en werd de 1/4 finale het eindstation. Met wel een geweldige balkoefening! Morgan kon zich de foutjes wel permitteren en plaatst zich samen met Nigellisha voor de 1/2 finale! Nigellisha turnde stabiel en naar kunnen, maar mist nog wat moeilijkheid en dynamiek.

Tess & Louisa turnden bij de pupillen 2 N2 op zondag redelijk de sterren van de hemel en werden respectievelijk 1e en 2e. Met name de brugoefening van Louisa sprong eruit, want deze deed zij voor het eerst met reuzen en scoorde het hoogste cijfer van de wedstrijd! Knap!

Tot slot de senioren 2e divisie. Weer 6 stuks, gebrand op een plekje in de halve finale. Voor Kim, Chaline & Lisanne resulteerde wedstrijd in een teleurstelling. Zij waren klaar voor deze wedstrijd en tonen veel kwaliteit in de trainingen. Helaas kwam het er niet uit en was dit hun einde van het NK-traject. Super vervelend natuurlijk, zeker na zoveel toewijding en hard werken. Voor Maaike, Noor & Iris zat het wel mee! Maaike werd heel knap vierde en sprong de sterren van de hemel. Iris haar programma kwam er naar wens uit en plaatste zich ook als kersverse senior voor de volgende ronde. Noor kon zich zelfs nog 2 vallen van balk permitteren voor een bronzen medaille. Heel knap!

Een druk, spannend, zenuwslopend weekend, met en geweldige successen en helaas ook teleurstellingen.

Toch blikken wij trots terug op de afgelopen wedstrijden, waarin om blessures heen gewerkt moest worden, meiden fysieke stappen hebben gemaakt, mentale ontwikkeling plaatsvond en geweldig turnen werd getoond!