Geweldig NK-weekend 2e divisie

Het strijdtoneel kleurde zaterdag weer heerlijk zwart-zilver-goud, want maarliefst 11 turnsters hadden zich namens Devona geplaatst voor de meerkampfinale. Een bijzondere prestatie op zich, want daarmee lieten zij al gedurende het wedstrijdseizoen honderden turnsters achter zich.

Het werd een spannende wedstrijddag, waarbij ’s ochtends Yalissa de Vette op 0,02 het podium miste. Uiteraard een hele knappe prestatie, maar op 2 hondersten wel ook een zure 4e plaats. Louisa Ras, Amberly Breetveld & Tess Kamphorst turnden knap maar kwamen in de finale te kort voor een echt hoge eindnotering. Zij werden keurig 15e (Amberly), 17e (Louisa op haar eerste NK ooit!) en 27e (Tess).

In de daaropvolgende ronde waren de jeugd meiden gebrand op een optimale prestatie. Noa Talboom is het hele seizoen al ijzersterk en wist het hoofd koel te houden. Koelbloedig turnde zij zich met (2 punten verschil!) naar het goud. Een terechte bondskampioen, na een geweldig seizoen! Carmen Nicolai en Vera Lagendijk doen ook al het hele seizoen niet onder voor de concurrentie, maar kwamen niet volledig optimaal uit de verf. Vera wist het hoofd net boven water te houden en plaatste zich wel als 14e voor Ahoy, samen met Noa. Gaaf! Carmen ging na 2 geweldige eerste toestellen de mist in en verloor te veel punten. Zonde, want haar knappe seizoen, “verdiende” eigenlijk ook een plekje in Ahoy.

Op de andere baan bij de Jeugd gingen Charlotte Breetveld en Gilaine Weibolt direct goed van start. Dana van der Kraan, de derde van dit drietal, bleek niet helemaal haar dag te hebben. Ook deze jeugd meiden turnden al het hele seizoen regelmatig de sterren van de hemel en deden dan ook mee “voor het echie”. Charlotte en Gilaine behielden de flow en eindigden in de top! Voor Charlotte zelfs brons, super gaaf! Dana had een misser op brug en balk en dat kostte haar te veel punten voor een sterk eindtotaal, zij werd 28e van Nederland.

Maaike van Meel mocht de dag afsluiten en oogde zelfverzekerd. Ondanks fysieke lastigheden, draait ze toch een knap seizoen. Helaas liep sprong niet naar wens, waardoor ze haar geweldige tsuki-hoek niet kon tonen. Zij werd 33e van Nederland in een ijzersterk seniorenveld.

Op zondag verschenen alle Devona-meiden in de meest prachtige pakjes op de wedstrijdvloer, klaar voor hun toestelfinales. Altijd enorm spannend (& hectisch), maar wel ook super gaaf!

Noa Talboom voerde de boventoon zaterdag, maar ook op zondag. Goud op vloer en sprong en zilver op brug. Drie titels in 1 weekend!

Vera Lagendijk eindigde naast Noa op zilver bij vloer. Met brug net buiten de prijzen op plaats 4.

Yalissa de Vette had na een knappe 4e plaats op de meerkamp, ook net aan te weinig voor een podiumplaats bij haar vloerfinale. Gelukkig maakte ze het toch nog goed: brons op sprong! Yes!

Amberly Breetveld turnt ook al het hele seizoen sterk en veroverde het zilver met haar brugoefening. Super gaaf en knap!

Carmen Nicolai had zaterdag wat pech en vandaag helaas ook. Haar tsuki en brugoefening verliepen niet optimaal en werd niet beloond voor haar kunnen. Dat is super vervelend, maar hoort soms ook bij de sport.

Tess Kamphorst nam “revanche” op zaterdag en turnde vandaag strak en overtuigend. Top! Tevreden, maar niet genoeg voor het podium.

Ook Dana Vd Kraan’s sprongen waren vandaag geen podiumplaats waard, waar ze al 2 toestelfinales eerder wel mocht plaatsnemen op t ereschavot, verder keurig geturnd!

Gilaine Weibolt had pech op brug en gleed uit haar leertje. Dat is schrikken en wil je natuurlijk eigenlijk zeker niet tijdens je toestelfinale. Gelukkig viel het mee en stond ze op en strekte stoer uit.

Een geweldig weekend, met geweldige resultaten! Wij zijn trots op de meiden en hun bereidheid hard te werken voor onze gezamenlijke passie.