Succesvolle opening van de landelijke wedstrijden!

Afgelopen zondag mochten 9 Devona turnsters naar het Noordelijke Roden. De kwartfinale stond voor deze turnsters op het programma. Zij gingen met de landelijke concurrentie de strijd aan om de begeerde tickets voor de halve finale binnen te slepen!

In ronde 1 waren de jongste meiden aan de beurt, Miruna, Yalissa & Amberly in de categorie pupil 1 N2. Het was geen foutloze wedstrijd, maar alle 3 toonden wel (technische) verbetering ten opzichte van de voorafgaande districtswedstrijden. Yalissa kon zich luxe een dure misser op balk permitteren om toch nog knap het brons binnen te slepen! Voor Amberly was een 8e plaats een keurig resultaat, na ook nog 2 fouten. Miruna toonde met meer zelfvertrouwen en power in haar oefeningen, maar kwam nog te kort voor de halve finale.

Vervolgens waren er 6 jeugd-turnsters aan de beurt. Voor allen hier en daar een wisselvallige voorbereiding, in verband met blessures. Maar… Zij waren bereid er het beste van te maken! En dat lukte dan ook succesvol! Voor Vera was de voorbereiding op sprong en vloer minimaal (en daar zit dan ook nog wel ruimte voor uitbreiding en verbetering), maar het was een stabiele wedstrijd en met name een prachtige brugoefening droegen bij aan haar knappe gouden medaille! Noa was niet geheel foutloos, maar draait een ruim programma en kon zich dit permitteren. Zij won nog het brons! Ook voor Carmen is er nog wat “rek”, sprong opnieuw een prachtige tsukahara en werd nu keurig 4e!

Op de andere baan bleken de Jeugd N3 turnsters ook sterk. Na een goede wedstrijd werd Gilaine 8e. Een gelukte brugoefening en haar eerste halve finale, super gaaf! ! Charlotte turnde stabiel en toonde uitbreiding op vloer, een mooie 7e plaats voor haar. Dana maakte zondag het plaatje compleet, want zij pakte het goud! Ook mede dankzij een prachtige brugoefening!

Met 2 gouden en  2 bronzen medailles & 8 halve finale tickets huiswaarts! Yes!