In het weekend van 19 januari vonden in het Sportcampus Zuiderpark de 2e Plaatsingswedstrijden plaats voor Instap N3, N2, Jeugd N3, 3e divisie senioren & 2e divisie.

Het werd voor deze turnsters en het trainersteam een mooi (2e) plaatsingswedstrijd-weekend!

Zaterdagochtend verliep het wellicht niet helemaal perfect, maar dat was voor Morgan Minnema (al een poos griep) ook wel te verwachten. Ze maakte er dapper het beste van! Aleena Aissati had geen geweldige, maar een prima meerkamp. Dat werd een keurige 5e plaats!

In de ronde erna turnden de pupillen 1 N2 allen 4 netjes en verzorgd en ook alsof het voor Sadie van Houten niet meer dan logisch was. Voor haar een keurige 5e plaats en dus een ticket voor de kwartfinale. De andere pupillen, Demi van der Plas, Maria B Jesus & Tessa de Waal mochten het podium beklimmen. Miruna Zalfen verbeterde zich ten opzichte van de 1e plaatsingswedstrijd en won nu het brons! Ook hebben deze 5 turnsters waarschijnlijk nog wat (extra) tickets voor de toestelfinales verdiend. Leuk!

Ook de junioren waren niet helemaal fit, maar probeerden natuurlijk hun beste beentje voor te zetten. Julia Moen op balk na, een prima meerkamp. Bente Debeij was niet zo stabiel als de vorige wedstrijd, maar met een mooie handstand half op brug. Gilaine Weibolt is hopelijk de volgende wedstrijd niet alleen voor de gezelligheid van de partij, maar ook weer klaar om haar kunsten te tonen! Op de andere baan werd Lisa vd Houwen 4e met opnieuw een ticket voor de brugfinale en als 2e geëindigd op vloer. Iris Brekelmans werd 5e met een ticket voor de vloerfinale en is als 2e geëindigd op het toestel balk.

Tot slot op zaterdag de junioren 1e divisie die hun oefeningen toch niet heel moeilijk bleken te vinden vandaag. Noa Talboom won keurig het zilver en voor Carmen Nicolai het goud! Een fijne voorbereiding op hun landelijke kwalificatiewedstrijd.

De instappers N2 waren op zondagochtend overtuigend en stabiel. Jikke Pruyt won het goud en Salma Moneim het zilver. Ze verzamelden ook toestelfinale-tickets. Leuk! Tegelijkertijd hadden de instappers N3 – Josje Homburg en Valentine Bronder – ook hun tweede plaatsingswedstrijd in Den Haag. De wedstrijd begon veelbelovend met twee mooie brugoefeningen maar op balk ging het helaas iets minder goed. Op vloer hebben ze zich gelukkig weer goed herpakt en Valentine werd op dit toestel knap 6e. Op sprong heeft Josje haar overslag over de pegasus gehaald en heeft Valentine haar salto netjes geland.

Bij de senioren was Kim Spaans na blessureleed ook gebrand op deze enige kans voor een ticket voor de kwartfinale. Dat is haar uiteindelijk overtuigend gelukt, ook al maakte ze het bij sprong en brug nog even spannend! Lisanne Fitskie begon wankel op balk, maar herpakte zich goed! Ze werd keurig 4e en 1e op vloer! Liselotte van Steen turnde de sterren van de hemel op brug, voor het eerst in de Devona-geschiedenis een 12(, 10). Claudia Pit had een knappe meerkamp en werd 2e. Joepie!

Een mooi weekend, met geweldige prestaties, lieve aanmoediging (van senioren tot de guppen), toestelfinale-tickets ennnnn vele tickets voor de landelijke wedstrijden. 

Wauw!