Recreatie in de buitenlucht

Sinds januari vinden er buitentrainingen plaats op het schoolplein van de Jozefschool voor alle recreatieleden. Toen het nog wat kouder was waren dit bootcamps, waarbij er vooral veel aan conditie en kracht werd gewerkt. Ook werden er estafettes, wedstrijdjes en samenwerkingsoefeningen gedaan. Nu het zonnetje steeds vaker gaat schijnen kunnen we gelukkig steeds meer echt gaan turnen!
De leden kunnen zich elke week opnieuw inschrijven voor een les en vervolgens lekker komen turnen. Hierbij wordt niet het reguliere trainingsrooster aangehouden, maar er worden meerdere groepen en kleuren met elkaar gemixt. Hierdoor leren de turnsters uit verschillende groepen elkaar weer beter kennen!
Elke les doen er ongeveer 25 turnsters mee en zij worden tijdens de training verdeeld in groepjes. Deze groepjes gaan aan de slag op verschillende onderdelen: de grote tumblingbaan, de rekstokken, de banken, de lange matten, de trampolines en nog veel meer!
Bij elke les zijn er alleen maar blije gezichten te zien. Iedereen heeft veel plezier en er is veel gezelligheid!

Selectie buitenbikkels

De selectiemeiden konden sinds eind vorig jaar niet meer buiten trainen, maar gelukkig zijn ze ook buitenbikkels. Het aantal trainingsuren waren wel minder, maar ze gingen buiten gewoon door. Een spatje regen hield hun niet tegen. Alleen bij winterse temperaturen en veel regen of sneeuw werden de trainingen via Zoom gegeven. In januari en februari werd er vooral aan de conditie gewerkt. De trainingen werden op de speeltoestellen op het schoolplein en de speeltuinen gegeven en de meiden namen een matje mee. Nu het weer beter is en de dagen langer worden, wordt er weer echt geturnd. De tumblingbaan, banken, balken en nog meer worden naar buiten gesleept. Het schoolplein wordt omgetoverd tot een buitenturnhal waar onze turnsters schitteren. De eerste stappen zijn inmiddels gezet om nieuwe doelen te halen die hopelijk binnenkort in de echte turnhal verder kunnen worden uitgebreid. Want hoe fijn het ook is om al die tijd toch te hebben kunnen turnen, het liefst willen de selectiemeiden natuurlijk in de turnhal binnen trainen.