Zaterdag 16 november stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap Turnen voor teams. Voor de nationale wedstrijdturnsters van Devona is dit hun jaarlijkse aftrap van het wedstrijdseizoen. Een plek in deze wedstrijd moest worden verdiend tijdens een kwalificatiewedstrijd. Maar liefst vier (!) teams van Devona wisten door te dringen tot de finale. Het team van Noa Talboom, Gilaine Weibolt, Isabella Strang en Carmen Nicolai turnde zich glansrijk naar de titel: Nederlands Kampioen! Voor Noa was dit haar 7e titel in 2 jaar tijd.

Noa, Isabella, Carmen en Gilaine: Nederlands Kampioen teams 2019!

Bij de pupillen ging de strijd tussen 16 teams waarvan drie teams van Devona:
– Het Pupillen 1 team van Avy Schalke, Sadie van Houten, Maria B Jesus en Alleena Aissati) plaatsten zich als vijfde en gingen er in de finale – na een spannende strijd – met een zilveren medaille vandoor!
– Het Pupillen 1 team van Jaeda Schalke, Demi van der Plas, Tessa de Waal en Morgan Minnema had zich als tweede geplaatst. Ondanks wat foutjes eindigden zij op de 3e plaats en wonnen brons.
– Het Pupillen 2 team van Yalissa de Vette, Amberly Breetveld en Miruna Zalfen turnde niet vlekkeloos maar wisten de nummers vier toch voor te blijven en wonnen brons.

Kortom, wij blikken terug op een geweldige start van het seizoen: vier deelnemende teams en vier NK-bekers terug naar het Westland. Uniek en iets om heel trots op te zijn! 

Close Bitnami banner
Bitnami