Draag jij de turnsport een warm hart toe en wil jij Devona graag helpen? Dan zoeken wij jou! Om aan wedstrijden mee te kunnen blijven doen hebben wij dringend juryleden nodig!

Hoe zit dat met jureren?

Voor de beoordeling van de oefeningen maken we onderscheid tussen verschillende gekwalificeerde juryleden. Hoe hoger het niveau van de turnsters, des te hoger een jurylid gekwalificeerd moet zijn om tot een goede beoordeling te komen. De niveaus binnen de wedstrijdsport zijn dan ook gekoppeld aan de verschillende niveaus van juryleden en jurycursussen.

Opleiding en examen

De juryopleidingen van de KNGU zijn van hoge kwaliteit en praktijkgericht. Dus geen saaie theorielessen, maar vooral online e-learnings en praktische opdrachten onder leiding van deskundige docenten. Juryopleidingen en –bijscholingen worden aangeboden op diverse niveaus. Heb je nog geen kennis van de technische aspecten van turnen dames? Dan is het aan te raden
om eerst te beginnen met de basiskennis module (e-learning) – TD Basis.
Wil je na deze kennismaking doorgroeien tot een echt jurylid en echte wedstrijdoefeningen kunnen beoordelen? Dan ga je de cursus TD1 volgen.

Kosten

Juryopleidingen en het digitale cursusmateriaal wordt gratis verstrekt door de KNGU. Een jurylid dient lid te zijn van een vereniging welke is aangesloten bij de KNGU. Dit regelt de vereniging voor de cursist.

Toelatingseisen

Leeftijd minimaal 16 jaar bij aanvang van de juryopleiding.

Eerstvolgende cursus

De actuele data van de TD1 cursussen zijn te vinden op: https://dutchgymnastics.nl/trainers-en-coaches/opleidingen/agenda/juryopleiding-turnen-dames-1

Schrijf je in!

Ben je geïnteresseerd? Wil je nog meer weten, of heb je vragen? Stuur dan een mail naar: wedstrijden@devona.nl

Wij horen graag van je!

Devona Wedstrijdcommissie