eminent cup 6e divisie bovenbouw

Niveau 6 / Middenbouw 6e divisie

Het was de eerste wedstrijd van het seizoen voor deze meiden, maar ondanks de spanning hebben ze hele mooie oefeningen laten zien!

Louise R, Mayla en Louise B mochten starten in ronde 2. Louise R liet een mooie sprong zien, met een 5e plek als resultaat. Mayla liet nette en strakke oefeningen zien, waar ze hard voor heeft gewerkt.

Louise B turnde op alle toestellen heel netjes en is op de meerkamp 1e geworden.

Lynn, Nourah, Meysa en Georgina waren te zien in de laatste ronde. Nourah liet zien dat ze hard had gewerkt voor de wedstrijd. Ook had zij op vloer een grote overwinning met haar overslag. Georgina liet een nette en strakke vloeroefening zien. Ook liet ze een mooie sprong zien en mocht ze hiervoor een medaille in ontvangst nemen. Lynn was erg zenuwachtig, maar ondanks dat liet ze een mooie en strakke wedstrijd zien. Meysa haalde een mooie 2e plek op sprong.

Iedereen heeft hard gewerkt en heeft mooie overwinningen laten zien!

Niveau 5 & 6 / Middenbouw 5e divisie

Jolie B en Esmee mochten starten in ronde 2 op zondag. Zij mochten voor het eerst de vloeroefening uitvoeren op een vierkante vloer en maakten er allebei echt een showtje van!

In ronde 3 mochten Jolie M, Alyssia, Kailia en Nika laten zien waar ze hard voor hadden getraind. Jolie turnden op alle toestellen heel netjes en is op de meerkamp 3e geworden. Ook Nika turnde op alle toestellen netjes. Ondanks een klein foutje op vloer werd ze 2e op de meerkamp! Alyssia liet vooral op brug en vloer hele mooie oefeningen zien en dit resulteerde in twee medailles. Ook had zij op balk een grote overwinning met haar radslag. Kailia liet op vloer een strakke oefening zien en dit werd beloond met een medaille.

Dely, Tess, Stefania, Kate en Selin mochten de dag afsluiten. Stella was ook aanwezig om aan te moedigen, maar kon helaas zelf niet meedoen vanwege een blessure. Dely turnden overal stabiel en strak en werd 1e op de meerkamp en heeft voor alle toestellen(!) een medaille binnengesleept. Tess had een goede sprong laten zien en ook een medaille verdiend op dit toestel. Stefania was erg zenuwachtig maar liet een strakke brugoefening zien waar zij 3e mee is geworden. Kate turnde op brug en vloer stabiel. Bij balk had ze een val, maar de oefening was verder goed en daarom heeft Kate op deze drie toestellen een medaille behaald. Selin liet op sprong en brug zien dat ze heel strak kan turnen en mocht hiervoor een medaille in ontvangst nemen. Ook op vloer had ze een nette oefening maar viel helaas net buiten het podium.

Niveau 4 / Middenbouw 4e divisie & pupillen 1 3e divisie

Dit weekend kwamen, net zoals vele andere turnsters van Devona, ook de turnsters van niveau 4 in actie. De afgelopen tijd hebben de turnsters een hoop doelen behaald of verbeterd. Dit was ook knap te zien in de oefeningen.

Eminent Cup is een toestelfinale, maar als we de punten optellen voor de meerkamp dan hebben we een Devona-podium: Xaviënne op de eerste plaats, Esmee en Mythe tweede en pupil 1 Eveline zou op de derde plaats hebben gestaan. Xaviënne wist zelfs 3 medailles te bemachtigen, namelijk goud op sprong en vloer en zilver op brug. Ook Esmee ging met een gouden vloeroefening naar huis. Daarnaast had ze zilver verdiend met haar twee mooie sprongen en nog eens zilver op brug. Eveline turnt sinds dit seizoen pas bij de selectie, maar toch was haar balkoefening nu al goud waard! Roosmarijn had pech op balk, maar op vloer turnde ze strak en overtuigend. Dat werd beloond met een zilveren medaille. Kayleigh turnde erg strak op balk en liet stevige elementen zien. Hierdoor ging zij met een zilveren medaille naar huis. Myrthe heeft een keurige balkoefening geturnd waarvoor ze een bronzen medaille kreeg omgehangen. En haar twee mooie sprongen waren evengoed brons waard. Tamar liet vooruitgang zien op balk, moest helaas wel een val incasseren maar de rest van haar oefening was erg netjes en dat werd gewaardeerd met een bronzen medaille voor de 6e plaats. Leonie heeft haar twee doelen behaald. Ze turnde arabier flikflak op vloer en ophurken op brug. Evy miste hier en daar de stevigheid, maar haar springbenen deden het zeker. Ze vloog over de pegasus.

Niveau 3 / Middenbouw 3e divisie

Ook de pupillen 2 niveau 3 hebben dit weekend gestraald tijdens de Eminent Cup! Een thuiswedstrijd op de vertrouwde toestellen. In een sterk deelnemersveld hebben de turnsters alles gegeven, strakke oefeningen en knappe sprongen geturnd en op vloer was het weer een feestje. Het niveau in deze poule was hoog waardoor ieder foutje eigenlijk te duur was. Abbey’Nea had helaas pech op balk waar ze een hele strakke oefening liet zien maar wel een val moest incasseren bij haar pirouette. Op sprong wist Yara zich knap te turnen naar brons met twee mooie sprongen. Rachel gaf op vloer een dansshow gevuld met strakke elementen en dat werd gewaardeerd met zilver. Op balk liet ze een knappe vooruitgang zien en haar keurige balkoefening was goed voor een bronzen medaille. Joëlle haar nagenoeg foutloze oefening op balk was zilver waard. Haar vloeroefening was een plaatje en werd daarom ook met brons gewaardeerd. Joëlle heeft op meerkamp knap 54,60 punten bij elkaar geturnd wat goed zou zijn voor een tweede plaats!

Supplement F / Bovenbouw 4e & 5e divisie

Op zaterdag turnden Wendidi, Janou, Feline en Sanne. 

Het eerste toestel was vloer. Feline kampt met een knieblessure en deed daarom alleen mee op brug en balk. Janou liet mooie series zien en behaalde hier de tweede plek. Op sprong lieten Janou en Sanne twee hele mooie sprongen zien. Janou werd hier eerste en Sanne tweede. Op brug werden vier ijzersterke oefeningen geturnd en hadden we een Devonapodium! Janou 1e, Feline 2e, Wendidi 3e. Sanne viel net buiten dit podium en werd 4e. Zonder gymnastisch en een afsprong in te turnen, liet Feline een nette balkoefening zien met weinig wiebels en haalde hiermee de 3e plaats. Wendidi haalde haar handstanddoorrol en had verder geen val waardoor zij 2e werd. 

Iedereen heeft overwinningen behaald en is in de prijzen gevallen!

Supplement G / Bovenbouw 5e divisie

Zondag mochten de meiden van supplement G – Simone, Fian, Nina en Julia – in actie komen. Macy was helaas ziek en kon daardoor niet meedoen.

De meiden mochten aftrappen op vloer, waar ze er met hun leuke oefeningen weer een showtje van maakten. Door naar sprong, waar Simone voor het eerst 1/2 in – 1/2 uit turnde en hier de zilveren medaille voor omgehangen kreeg. Brug bleek ook hier weer een van de betere toestellen te zijn, want opnieuw was er een Devona-podium! Nina werd hier eerste, Julia tweede en Simone derde. Tot slot naar balk, waar iedereen liet zien dat ze de zenuwen al een stuk beter onder controle konden houden. Fian deed dit zelfs zo overtuigend dat ze naar huis ging met een zilveren medaille.

Supplement G en H / Bovenbouw 6e divisie

Ook de meiden van de 6e divisie bovenbouw hebben meegedaan aan de Eminent Cup in supplement G en H. Alle meiden hebben een volledige meerkamp gedraaid en mooie elementen late zien. Ook hebben ze tips en verbeterpunten gekregen die ze de volgende wedstrijden goed kunnen toepassen. Op brug hebben Monchique en Britt heel knap goud gehaald! Mara liet een mooie sprong zien en heeft daarmee een zilveren medaille gewonnen. Meike won zilver op balk en Fenna heeft een mooie vloeroefeningen laten zien welke ook beloond werd met zilver. Joelle turnde zich naar brons op brug, Jenna en Fenna wonnen brons op balk. Als er medailles waren voor de meerkamp dan had Monchique deze omgehangen gekregen. Vanwege de grote groep deelnemers waren er ook medailles voor de 4e, 5e en 6e plaats. Dat kwam goed uit! Monchique was namelijk 4e op sprong, Floor behaalde de 4e plaats op balk, Tamar was 5e op brug, Mara op vloer en Fiene op sprong, Alina en Diya waren 6e op brug en Joelle op sprong. Een medailleregen voor deze hardwerkende turnsters!