Geschiedenis

DVS + ONA = DEVONA WATERINGEN

Devona Wateringen is opgericht in 2001. Voorheen waren er in Wateringen twee op zichzelf staande gymnastiekverenigingen t.w. ONA en DVS. Beiden waren lid van verschillende bonden. De overkoepelende bonden zijn door de jaren heen meer en meer samengegaan, waardoor er landelijk steeds meer eenheid in de gymnastiekverenigingen ontstond.

Dit was in 2000 de aanleiding, voor beide besturen, een poging te wagen om een vorm van samenwerking te vinden. Hieruit is Devona ontstaan. Veel leden en oud leden zullen zich de officiële oprichting van Devona nog wel herinneren. Samen met de gemeente heeft Devona de nieuw opgerichte vereniging officieel en toch sportief en feestelijk gepresenteerd voor het toenmalige Gemeentehuis van Wateringen aan de Dorpskade.

Momenteel heeft de vereniging een ledenbestand van ongeveer 300 leden. Er worden tal van gymnastische activiteiten aangeboden, van selectieturnen tot peuter- en kleutergym, van aerobics tot sport en spel voor verstandelijk gehandicapten. Kortom, Devona heeft veel te bieden voor veel doelgroepen. Momenteel maakt Devona elke doordeweekse dag, en vaak ook in het weekend, gebruik van de Gymzaal van de Jozefschool in Wateringen. Deze gymzaal is tijdens de bouw al min of meer aangepast voor de activiteiten van Devona.

Enkele activiteiten die elk jaar worden georganiseerd voor de leden zijn: het jaarlijkse kamp, de onderlinge wedstrijden en de demodagen. Aangezien een gymvereniging geen kantine heeft en turnen geen teamsport is, zijn dit soort activiteiten bedoeld voor het “clubgevoel”. Onze leden zijn echt verbonden aan onze club. Sommige van onze leden zijn als kleuter begonnen op de woensdagmiddag en zijn na jaren inzetbaar als assistent trainer of zelfs als hoofdtrainer.

Kortom, Devona is een gymnastiekvereniging die zorgt voor veel sportieve mogelijkheden voor groot en klein, jong en oud, jongens en meisjes uit de regio.