Acro is een sport met twee- en drietallen. Het is hierbij de bedoeling dat de ene partner groter is dan de andere. Mogelijke combinaties zijn: Twee meisjes – Twee jongens – Mix paar – Dames drietal. Samen maak je balanselementen, zoals een vliegtuigje op elkaar of staan op elkaars schouders. Ook het omhoog werpen van je partner hoort hierbij. Het is een combinatie van turnen, dans en acrobatiek. Deze drie onderdelen komen allemaal terug in een oefening die maximaal 2.30 minuten duurt. Een basis vanuit turnen is zeker nodig voor deze discipline!


De Acrogroep van Devona groeit de laatste jaren flink! Dat is niet voor niets: het is een fantastische groep met fijne train(st)ers! Zij zorgen voor mooie oefeningen én  goede resultaten tijdens de wedstrijden. 
Gedurende het seizoen zijn er diverse wedstrijden. Een aantal wedstrijden zijn specifieke kwalificatiewedstrijden voor het NK. Inmiddels zijn alle plaatsingswedstrijden geweest. Er zijn 6 teams welke allemaal minimaal 1 podiumplek hebben gehaald tijdens de plaatsingswedstrijden. Dit heeft er voor gezorgd dat zij zich hebben geplaatst voor de halve finale van het NK. Deze vindt plaats op 21 en 22 mei in Gramsbergen. De teams hebben er super veel zin in!

Op Koningsdag heeft onze acro groep weer een spetterende demo verzorgd in het Hofpark in Wateringen! Er was ontzettend veel publiek, wat was het leuk om te laten zien waar we zo hard voor trainen! Meiden bedankt voor de gave show!