medailles KNGU districtwedstrijd

Kwalificatiewedstrijden 4e & 5e divisie bovenbouw

KNGU team & individueel F
Janou, Sanne, Wendidi en Santosha mochten op 14 januari op voor hun 2e kwalificatie. Helaas zonder Feline; zij kon door blessures niet meedoen. Na een goede start op vloer, waar Janou een leuke poging deed om voor het eerst een streksalto te turnen en Santosha een keurige nieuwe voorover serie turnde, gingen we door naar sprong. Hier zagen we een mix van nette sprongen en wat gekke foutjes. Op brug turnden ze weer de sterren van de hemel en sleepten Janou en Sanne ruimschoots de twee hoogste scores binnen van de jeugdmeiden (met 1.300 punten verschil ten opzichte van de nummer 3!). Ook Wendidi deed wat ze kan en voor Santosha opnieuw een overwinning door dit seizoen voor het eerst haar brugoefening uit te turnen. Tot slot mochten de meiden naar balk, waar iedereen helaas minimaal één val moest incasseren. Toch wist Wendidi hier nog de 2e score binnen te slepen!
Uiteindelijk werden ze met het team keurig 2e! Janou werd individueel overtuigend 1e, Sanne en Wendidi werden netjes 3e en Santosha 6e.

KNGU individueel senior D
Op zondag 15 januari stond Carlijn vroeg klaar voor haar tweede kwalificatiewedstrijd, met een aantal nieuwe dingen op haar programma! Op brug en balk startte ze wat stroef en moest ze meerdere vallen incasseren. Op vloer ging haar nieuwe serie (salto-uitstap) ineens op de tweede plek in de oefening in plaats van de eerste, maar dan wel zonder grote fouten! Hier scoorde ze dan ook net geen 11.000 punten. Sprong sloot ze af met een prima overslag. Carlijn werd uiteindelijk 17e.

KNGU team & individueel E
Op 28 januari mochten de junioren en senioren E op voor hun tweede kwalificatie in Rotterdam. Voor eigenlijk niemand de meest optimale voorbereiding door blessures of ziekte, maar iedereen is er vol voor gegaan!
Tessa turnde netjes, met hier en daar wat schoonheidsfoutjes, en wist met de bronzen medaille naar huis te gaan. Sienna had helaas niet helemaal haar dag en moest daarom meerdere vallen incasseren. Sanne deed ondanks een blessure toch een poging om een meerkamp te turnen. Met een hele beperkte voorbereiding deed ze alle toestellen, en hoe! Ze turnde de hoogste score op drie van de vier toestellen (sprong, brug & balk)!! Meer dan verdiend nam ze dan ook de gouden medaille mee naar huis. Sorena deed opnieuw goed mee in de strijd voor de medailles voor haar eerste seizoen in de 4e divisie. Op sprong en vloer liet ze haar springbenen zien en werd op beide toestellen tweede. Helaas zijn alle foutjes in het sterke deelnemersveld kostbaar en eindigde ze net buiten het podium. Alles bij elkaar eindigden ze als team op de derde plek! Nu is het afwachten of er finales zijn behaald.

🥉 Team E
Individuele meerkamp:
🥇 Sanne (junior E)
4e – Sorena (junior E)
🥉 Tessa (senior E)
4e – Sienna (senior E)

Plaatsingswedstrijden 4e divisie middenbouw

Team 1:
Een echt team! Lief voor elkaar en hier en daar tips & tops. Echt teamwork dus. Samen hebben zij dan ook een knappe score neergezet. Ze mochten met goud naar huis!
Xaviënne kon de vorige KNGU-wedstrijd helaas niet meedoen, maar vandaag liet ze zien wat ze in huis heeft. Ze liet onder andere twee prachtige sprongen zien, waarvoor zij een hoog cijfer kreeg. Individueel werd zij 2de.
Myrthe turnde erg stabiel op balk. En op brug zijn steeds rechtere benen te zien. Een mooie vooruitgang. Een individuele 3de plaats.
Kayleigh had vandaag een beetje pech, maar heeft knap doorgezet. Op brug liet ze prachtige rechte benen zien en op vloer en balk turnde ze met een mooie overtuiging.
Roosmarijn turnde op ieder toestel erg stevig. Op sprong is ze erg vooruitgegaan. Het vliegen in de juiste houdingen krijgt ze steeds meer door. Ze ging met individueel goud naar huis.
Esmee heeft keihard gewerkt aan de elementen op balk. Dit was dan ook goed te zien. Ze stond namelijk erg strak op de balk en viel er niet vanaf! Ook haar grote glimlach en overtuiging was niet te missen. Dat leverde een mooie individuele 4de plaats op de meerkamp op.

Team 2:
Het team, bestaande uit vier turnsters, moest het deze wedstrijd helaas met zijn drieën doen. Tamar was namelijk ziek. De dames hebben dit sterk opgepakt en deden hun uiterste best. Dit pakte knap uit. Ook dit team ging met goud naar huis!
Evy was deze wedstrijd goed gefocust en het was goed te zien waar zij tijdens de trainingen aan heeft gewerkt. Individueel werd ze 1ste! Leonie werkt hard aan stevig en stabiel turnen. Deze wedstrijd was daarin al een knappe vooruitgang te zien. Ze eindige op een individuele 3de plaats.
Voor Eveline een individuele 2de plaats. Op sprong vloog ze over de pegasus en op vloer waren strakke houdingen te zien.

Kwalificatiewedstrijden 3e divisie bovenbouw

Junioren D
Amber, Maegan, Carmen en Tessa lieten tijdens hun tweede en tevens laatste plaatsingswedstrijd weer mooie oefeningen zien zonder grote fouten. Tessa turnde zelfs een nieuwe afsprong van brug en op sprong liet ze voor het eerst half in heel uit zien. Amber laat zien dat ze weer op de goede weg zit na een lange blessure. Ze turnde brug en balk en beide scores telden mee voor het eindresultaat. De turnsters zorgden er met elkaar voor dat ze er als team stonden en hebben elkaar flink aangemoedigd!! Ze mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen! Het team heeft zich inmiddels gekwalificeerd voor een landelijke ½ finale! 
Gefeliciteerd Anouk en Team D (Amber, Carmen, Maegan en Tessa)!!

Senior C
Zondag 5 februari mocht Anouk Annaars, Senior C (3e divisie), nog één keer alles op alles zetten om zich te kwalificeren voor de halve finale NK. Als eerstejaars Senior was het zeker niet makkelijk en na een niet zo geweldige tweede kwalificatiewedstrijd was het die dag ècht erop of eronder. Maar Anouk liet zich niet intimideren door al het seniorengeweld en liet zien waarvoor ze helemaal naar Duiven was afgereisd: strak en overtuigend turnen, op de balk blijven staan, zo veel mogelijk eisen halen, zo hoog mogelijk eindigen. Ze is deze keer 8ste geworden met nog ruimte voor upgrades op korte termijn en die zullen wel nodig zijn want – Anouk heeft zich geplaatst voor de ½finale NK!! 

Plaatsingswedstrijden 3e divisie middenbouw

Zaterdag 4 februari was het team Middenbouw niveau 3 in Rotterdam voor hun tweede plaatsingswedstrijd. Het ging met vallen en opstaan… Het team begon sterk op vloer waar vooral de oefeningen van Rachel en Joëlle eruit sprongen wat betreft artisticiteit. Yara turnde voor het eerst haar nieuwe acrobatische serie arabier-flikflak-salto en dat is goed gegaan! Op sprong had Joëlle haar springbenen mee en liet de op één na beste sprongen zien. Op brug heeft Abbey’Nea een torenhoge salto af laten zien, iets waar ze de afgelopen tijd flink aan heeft gewerkt en dat heeft zijn vruchten afgeworpen! Balk blijft spannend maar de turnsters hebben in de afgelopen weken hard getraind op nieuwe elementen. Joëlle had deze keer de meest stabiele en meest complete oefening waarvoor zij van de jury 15(!) punten heeft gekregen, de hoogste punten van de wedstrijd.

Yara liet haar nieuwe afsprong zien wat haar een bonus heeft opgeleverd, helaas moest ze elders in de oefening wel een val incasseren. Ook Rachel liet een strakke en stabiele balkoefening zien met boogje achterover voor de bonus, goed voor de 3e beste score van de wedstrijd. Abbey’Nea had wat pech op balk, want na een prachtig wijde loopsprong gleed haar voet eraf. Zij wist zich erg knap te herpakken en de oefening vrijwel wiebelloos afmaken inclusief een strakke afsprong. Om dat te kunnen moet je echt een stoere en professionele turnster zijn!
Het team heeft de tweede plaats behaald, individueel is Joëlle 3e geworden, Rachel 5e, Yara 12e en Abbey’Nea 13e. Nu is het wachten op de doorstroming…