Turnt uw dochter bij Devona in de selectie of heeft ze interesse om bij ons te starten? Op deze pagina hebben we zoveel mogelijk praktische informatie verzameld van lesuren, locaties tot benodigdheden en contributie.

Lesrooster

Binnen de selectie van Devona werken we met een (vast) aantal trainingsmomenten per week. Voor een optimale indeling van de trainingstijd  duren deze trainingen tussen de 2 en 3,5 uur. Het aantal trainingsmomenten per week is afhankelijk van het wedstrijdniveau.

De selectiemeiden van de 1e & 2e divisie trainen samen en hebben 4* trainingsmomenten per week van ongeveer 3,5 uur per keer. Voor deze trainingen maken we zoveel mogelijk gebruik van de faciliteiten van professionele turnhallen in de regio, waaronder:
– Eminent Turnhal Naaldwijk
– Turnhal Zoetermeer

De 3e divisie heeft wekelijks 3 trainingsmomenten van ongeveer 3,5 uur per keer. Voor deze trainingen maken we zoveel mogelijk gebruik van de faciliteiten van professionele turnhallen in de regio, waaronder:
– Eminent Turnhal in Naaldwijk
– Turnhal Loosduinen. 

De selectie van de 4e divisie heeft 3 trainingsmomenten per week van 2,5 – 3 uur per keer. Trainingen in de Jozefschool worden gecombineerd met minimaal 1 training per week in een turnhal in de regio.  

De selectie van de 5e & 6e divisie traint samen en heeft 2 trainingsmomenten van 3 uur per week. Een training per week vindt plaats in de Jozefschool en 1 training in een turnhal in de regio.  

Trainingslocaties

De selectie van Devona turnt (incidenteel) op verschillende locaties. Onderstaand een overzicht met bijbehorende adressen.
De locaties van trainingen ligt in principe voor het hele seizoen vast, maar kan bijvoorbeeld in vakantieperiodes afwijken. Informatie daarover volgt altijd via de kerntrainster.

Jozefschool | Groentelaan 29 | Wateringen
Eminent turnhal | Sportpark de Hoge Bomen 1 | Naaldwijk
Turnhal Den Haag | Groen van Prinstererlaan 510 | Den Haag
Sportcampus Den Haag | Meester P. Droogleever Fortuynweg 22 | Den Haag
Turnhal Pro Patria | Buytenparklaan |  Zoetermeer

Benodigdheden 

Selectieturnster dienen te beschikken over een aantal individuele materialen tijdens trainingen en wedstrijden. Onderstaand een overzicht:

– Turnpakje
– Lusjes (verkrijgbaar in de fanshop)
– Witte polsbandjes (verkrijgbaar in de fanshop)
– Enkelgewichtjes van 0,5kg per stuk
– Waterflesje

Turnpakje Devona (zelf aanschaffen, we hanteren elke 2 jaar een nieuw ontwerp)
– Zwarte legging (zelf aanschaffen)
– Trainingspak Devona (wordt beschikbaar gesteld)
– Zwarte of witte enkelsokjes (verkrijgbaar in de fanshop met Devona logo)
– Lusjes en polsbandjes (verkrijgbaar in de fanshop)

Optioneel:
– Haarwokkels in kleuren van Devona (verkrijgbaar in de fanshop)
– Rugtas Devona (verkrijgbaar in de fanshop)
– Huidskleurige tape
– Pakjeslijm

Contributie seizoen 2019-2020

In onderstaand overzicht tref je de contributie per maand:

Variabele kosten

Naast de vaste contributie en bondsbijdrage zijn er ook een aantal variabele kosten op basis van individueel verbruik. Deze worden -indien van toepassing – samen met een van de maandfacturen  in rekening gebracht:

Voor deelname aan wedstrijden worden door de organiserende partij inschrijfgeld in rekening gebracht. Deze varieren van €… tot €… per keer. Let op: eenmaal ingeschreven kan vaak niet meer geannuleerd worden. Wedstrijdkosten kunnen dus niet gerestitueerd worden als een turnster afwezig is (bijvoorbeeld vanwege een blessure). Daar waar het optionele wedstrijden betreft informeert de kernstrainster altijd vooraf naar de beschikbaarheid van een turnster.

Behalve inschrijfgeld vergt deelname van Devona meiden ook het een en ander van onze eigen vereniging. Zo zijn wij verplicht juryleden te leveren en moeten onze trainsters ook (ver) reizen. Als tegemoetkoming in de kosten voor juryleden en reiskosten van onze trainsters rekenen we daarom een wedstrijdvergoeding van €5 per wedstrijd.

Het maken en aanleren van een choreografie voor vloer vergt veel tijd en energie van zowel de turnster als de trainster die we niet in de reguliere kosten kunnen onderbrengen. Dit valt daarom onder de variabele kosten, waarbij we uit gaan van een bedrag van €40 voor een vloeroefening (ontwikkeling en aanleren) voor alle turnsters van de 1e tot en met de 5e divisie. Hierbij zullen de turnsters 2 a 3 uur de tijd krijgen om de vloeroefening aangeleerd te krijgen. Daarna wordt de vloeroefening nog een keer gecheckt/opgepoetst. Als een turnster al over een choreografie beschikt maar deze wil (laten) oppoetsen kan dat ook. Dan wordt er gekeken naar aanpassing of toevoeging van details en/of aanpassing van delen van de choreografie. Dit gaat in overleg met de kerntrainster en kost €5 per half uur.

Devona beschikt over prachtige trainingspakken in Devona kleuren en ons logo. Wel zo mooi om als eenheid voor de dag te komen bij wedstrijden! Aanschaf hiervan is niet nodig. Wij hanteren een rouleringssysteem waarbij turnsters een trainingspak in eigen maat krijgen toegewezen voor de duur van een seizoen. De kosten voor het gebruik hiervan zijn €25 per seizoen. Als een turnster gedurende of na afloop van het seizoen een grotere maat nodig heeft, kun je daarvoor contact opnemen met de kledingcommissie via kleding@devona.nl.

Bij overige variabele kosten kun je denken aan kosten voor een trainingskamp, deelname aan een teamuitje etc. Deze zaken worden altijd vooraf gecommuniceerd door de kerntrainster.