NK 3e divisie

Afgelopen weekend was het het ontknopingsweekend voor de 3e divisie turnsters te Vianen. Namens Devona Wateringen hadden Maryam Moneim, Amber de Waal & Lisa vd Houwen zich weten te kwalificeren voor dit Nederlands Kampioenschap turnen.

Al in de voorwedstrijden een spannende strijd, omdat de plaatsingspercentages een enorme uitdaging vormden. Dat vroeg om totale oefeningen en foutloos turnen. Voor Maryam was dit seizoen ook nog eens een fysieke uitdaging. Dat is uiteraard van invloed op de voorbereiding en toch wist ze zich in de top 30 van heel Nederland te turnen. Voor jeugd N4 turnster Amber de Waal was dit weekend ook een klasse apart. Vorig jaar stond Amber nog als pupil 2 D1 op de wedstrijdvloer. Dit seizoen ging ze de uitdaging aan in N4, de 3e divisie-lijn. Ze werd technischer, sterker en netter gedurende het seizoen en overtrof de verwachtingen door een ticket naar het NK te bemachtigen. Gaaf! Ze werd 24e van heel Nederland.

Op zondag was het de beurt aan senior Lisa van der Houwen. Ze was gebrand op een maximale brugoefening, met het tonen van de handstandlijnen voor haar eisen. Helaas gaf ze te veel energie en kon die handstandlijn daarmee niet controleren en viel door. En dat is dé uitdaging van de turnsport: precies turnen. Precizie in de uitvoering en dus ook precizie in de controle en kracht. Het werd een knappe 7e plaats en natuurlijk een gave ervaring.