De herfstvakantie is voor de selectieturnsters al enkele jaren een belangrijke periode om nog even extra intensief te trainen als voorbereiding op het wedstrijdseizoen. Ook dit jaar waren de verschillende selectieafdelingen actief in verschillende turnhallen in het land. Een kort verslag van deze dagen. En via deze weg nogmaals dank voor alle hulp van ouders met het brengen, halen, verzorgen van ontbijt, lunch, gezonde snacks, diner etc.!

3e Divisie

De 3e divisie is erg gegroeid en daarom was het extra leuk om veel met elkaar op te trekken en samen spelletjes te doen!
Woensdag: start van het trainingskamp met een training in Naaldwijk met aansluitend een heerlijk diner met tomatensoep, pompoensoep en wraps.
Donderdag: reisden we af naar Roosendaal voor twee trainingen, een gezellige lunch en een spel tussendoor. De turnsters met keuze-oefenstof hebben die dag ook hun D-scores leren uitrekenen voor hun wedstrijdoefeningen.
Vrijdag: een drukke dag vol met activiteiten. Na een training in de turnhal Loosduinen ging de groep naar de Uithof voor een hele gave bootcamp-les. Er werd gerend, gebalanceerd, geklauterd, gesprongen en met touwen gezwaaid. Na het eten konden de meiden heerlijke cupcakes versieren. Slapen deden de meiden IN de turnhal (hoe cool is dat!) maar niet voordat de oudere meiden in het donker een speurtocht liepen met grappige opdrachten en ‘enge’ voorbijgangers. Het duurde even voordat het stil was in de turnhal, maar ook de oudste meiden, inclusief de trainsters, zijn uiteindelijk toch in slaap gevallen. Ein-de-lijk!!
Zaterdag: Moe of niet… De volgende ochtend werd er na een gezellig ontbijt nog keihard getraind. Het trainingskamp is afgesloten met een kijkbeurt voor de ouders waarbij elke turnster haar vooruitgang heeft kunnen laten zien.

4e Divisie

In de herfstvakantie stond ook voor de 4e divisie het jaarlijkse trainingskamp op het programma, een aantal dagen gevuld met leuke activiteiten en veel trainingen.
Dinsdag een extra training in de turnhal in Den Haag. Een nuttige training waar heel hard is gewerkt! 
Donderdagavond: een hoop lol en leuke trucjes bij Jumpsquare in Rijswijk. De salto’s, schroeven en flikflakken waren niet van de lucht!
Vrijdag: vroeg op en richting Purmerend! Wat zagen we daar mooie oefeningen en elementen! De pub quiz bracht even wat ontspanning en gezelligheid en daarna door naar de oefenwedstrijd waarbij elke turnster haar oefeningen liet zien en een jury cijfers gaf. Hieruit werd duidelijk wat een turnster al goed beheerst en wat er nog verbeterd kan worden. Na afloop naar het hostel voor de overnachting. Als extra uitdaging werden de meiden om en om geblinddoekt. Dat vergde een goede samenwerking! 
Zaterdag: weer vroeg op, snel ontbeten en tijd voor actie: hardlopen naar de turnhal en aansluitend trainen! We hebben afgesloten met muziekbingo (helaas zonder valse bingo :-)) en een kleine demo aan de ouders om te laten zien wat iedereen had geleerd!

5e/6e Divisie

Zaterdag: het trainingsweekend begon voor de 5/6e divisie op zaterdagmiddag in de turnhal. Na een warming up met spelletjes met blokken konden de turnster beginnen aan het trainen van doelen, oefenstof en het verbeteren van oude elementen. Na afloop van de training ging de groep gezellig met z’n allen eten in de kantine van de turnhal. Tijdens het eten speelden we verhalenbingo waarbij mooie prijzen werden gewonnen. Na het eten werd ook het letterspel gespeeld met als winnaars: Sienna, Santosha, Nina en Naoual! 
Zondagochtend werden de turnsters verwacht voor een leuke maar zware bootcamp van oud Devona acroturnster Viviënne. Na de bootcamp fietsten de turnsters en trainsters gezamenlijk naar turnhal Loosduinen waar de laatste training van het weekend werd gegeven. Ook hier werden weer spellen gespeeld en doelen gehaald! Het was weer een gezellig en leerzaam trainingsweekend! 

Close Bitnami banner
Bitnami