De Devona selectie afdeling is afgelopen jaren enorm gegroeid: zowel in het aantal leden, trainsters als het niveau. Inmiddels bieden we binnen de club volwaardige trainingsprogramma’s aan voor turnsters vanaf 6 jaar die succesvol uitkomen op nationaal en regionaal niveau.

Nationaal niveau: 2e en 3e divisie
Regionaal niveau: 4e en 5e divisie

Onder begeleiding van een professioneel trainersteam wordt een aantal keer in de week getraind, om het maximale uit de turnsters te halen. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in verschillende prijzen op NK’s en binnen de regio. Daarnaast mogen verschillende turnsters zich Nederlands Kampioen noemen!

We hechten veel waarde aan een positieve sfeer in de trainingen om turnsters hun sport op een leuke manier te ervaren en tegelijk hun ambities de ruimte te geven. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een flinke groei van het niveau en uitbreiding van de selectieafdeling op het gebied van turnsters & leiding.

Gedurende een turnseizoen wordt er ieder jaar gewerkt met een vergelijkbare opbouw. De inhoud van de trainingen is enerzijds gericht op de fysieke ontwikkeling in het algemeen, anderzijds op de oefenstof of de eisen die worden gesteld voor een bepaald turnniveau. De Devona-turnsters nemen deel aan turntoernooien voor extra wedstrijdervaring, maar de focus ligt op de voorwedstrijden voor de Nederlands Kampioenschappen.