TIDDO groepsfoto onderbouw Devona

12 januari: op de vroege zondagochtend mochten in Barendrecht de onderbouwturnsters van niveau 6 beginnen aan hun 2e TIDDO-turnen van dit seizoen. De meiden mochten een start maken op sprong. Bij aanvang van de wedstrijd waren er nog wat zenuwen maar hier was op sprong niets meer van te merken. Bij balanceren was er hier en daar een wiebel maar dit werd goed hersteld. Ook op vloer hebben de turnsters goed hun best gedaan. Zo lukte bij Fem het bruggetje met eroverheen afzetten voor het eerst zelf(!), lieten Yara en Tara ook zien hoe lenig zij zijn in hun rug en maakte iedereen een mooie radslag met armen langs de oren. Bij brug hebben wij ook mooie elementen voorbij zien komen, hier lieten Fayliene en Zoë zien hoeveel spierballen zij hebben en heeft iedereen vooruitgang gemaakt met de technische houdingen ‘hol-lang-bol’. Zoë en Fem mochten uiteindelijk het hoogste podium beklimmen voor een gouden medaille, Yara, Tara en Fayliene wonnen zilver. Het was een geslaagde ochtend met voor iedereen een stapje vooruit!
In de derde ronde waren de turnsters van niveau 5 en niveau 4 aan de beurt. Djessy, Jesmé en Silvie zijn voor het eerst de uitdaging aangegaan op niveau 4, Janna leidde het team als ervaren niveau 4 turnster en de oudste van de groep. Het was Janna en Silvie voor het eerst gelukt om de superzware kip-oefening op brug te halen, Djessy haalde helemaal zelf het bruggetje achterover, Jesmé lukte het om beide voeten op de balk te zetten met de radslag! Silvie mocht uiteindelijk een zilveren medaille in ontvangst nemen, Janna, Djessy en Jesmé hebben knappe punten behaald op brons.


Op niveau 5 deden Alice, Reyya en Nathalia mee. Reyya liet op vrijwel alle onderdelen vooruitgang zien en wist zich knap naar goud te turnen. Alice liet een perfecte rol a.o. zien en een strak balkbaantje en mocht een zilveren medaille ophalen. Nathalia traint slechts 1x per week en toch doet ze mee op niveau 5; zij liet zien dat zij op dit niveau thuis hoort en dat ze, ondanks minder trainen, toch knap vooruit gaat. Zij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.
In de laatste ronde van de lange TIDDO-dag was Amira aan de beurt. Zij is voor het eerst de uitdaging aangegaan op niveau 3. Helaas was Amira heel de week al ziek en ook op de dag van het TIDDO-turnen was ze nog steeds niet fit. Toch is ze naar Barendrecht gekomen en heeft er, zo goed als ze kon, het beste van gemaakt. Deze keer kon ze dus niet helemaal laten zien wat ze kan. We kijken daarom nu alweer uit naar het volgende TIDDO-turnen half april in Zoetermeer!