Voor de selectieturnsters stond de herfstvakantie in het teken van de trainingsdagen. Er werden nieuwe doelen gesteld en gehaald. Natuurlijk was er ook ruim de tijd voor spelletjes en elkaar nog beter te leren kennen. In deze blog kun je de verhalen van de verschillende divisies lezen.

Wil je op de hoogte blijven van de trainingen van de selectie van Devona? Volg ons dan op Instagram of Facebook.

Trainingsweekend 5e divisie

In het laatste weekend van de herfstvakantie ging de 5e divisie voor het eerst op een echt trainingskamp. Het trainingskamp werd afgetrapt met een leuke en leerzame training in de nieuwe turnhal van Zoetermeer. Hier werd hard gewerkt aan nieuwe doelen. Daarna werd er een TikTok spel gespeeld en hard getraind tijdens de tweede training in Loosduinen. Na de training stond er een welverdiende avondmaal klaar voor de meiden. De dag werd afgesloten met een wie is de mol spel. Na dit spel was het tijd om naar bed te gaan.

Zondag werd goed gestart met een leuke maar zware bootcamp. Nadat de meiden klaar waren met de bootcamp werd er ontbeten en was het tijd voor de laatste training. Het weekend werd afgesloten met een prijsuitreiking. Elke turnster kreeg een persoonlijke medaille aangerijkt.

Het was een gezellig en leerzaam weekend!

Trainingskamp 4e divisie

Tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie stond voor de 4e divisie het jaarlijkse trainingskamp op het programma, 2 dagen gevuld met nuttige trainingen en activiteiten.

Op zaterdag 17 oktober verzamelde de 4e divisie zich ’s ochtends vroeg in Purmerend. Tijdens de eerste training hebben de meiden hard hun best gedaan en mooie elementen laten zien. Tijdens de pauze tussen de trainingen, werd er lekker geluncht, kleurplaten ingekleurd, spelletjes gespeeld en er werden veel tiktoks gemaakt 😉

Vervolgens werd er tijdens de 2e training weer hard getraind door alle turnsters en er werden nieuwe doelen behaald.

Door de corona-maatregelen was er geen overnachting, dus iedereen ging aan het einde van de dag weer weer richting huis om een nachtje goed te slapen.

Zondagochtend kwam iedereen weer uitgerust aan in Purmerend, klaar voor de 2e trainingsdag! Eerst werd er op de parkeerplaats hardgelopen om alvast warm te worden en vervolgens waren er weer 2 trainingen. Tijdens beiden trainingen hebben alle turnsters hard gebikkeld en zijn er weer veel nieuwe doelen behaald. Tussen de trainingen door werd er weer lekker geluncht en zijn er spelletjes gespeeld. Het waren hele geslaagde trainingsdagen, met in totaal 12 trainingsuren en heel veel gezelligheid!

Trainingsdagen 3e divisie

Met enkele aanpassingen volgens het aangescherpte Coronabeleid konden de leerzame en gezellige trainingsdagen voor alle turnsters van de 3e divisie gelukkig gewoon doorgaan.

Intensieve trainingen werden afgewisseld met leuke activiteiten. In totaal werd er 17 uur getraind verspreid over 4 dagen, waarbij de turnsters zowel hebben gewerkt aan hun wedstrijdoefeningen als nieuwe doelen. Deze trainingen vonden plaats in de voor ons bekende turnhal in Naaldwijk en Loosduinen, maar ook hebben we getraind in de turnhal Zuiderpark en in de turnhal van KDO Hellevoetsluis. Tussen de trainingen door hebben we spelletjes gedaan zoals levend ganzenbord, het levende letterspel en speurtocht door Loosduinen waarna we konden genieten van vers gebakken pannenkoeken (bedankt hulpouders!). Zaterdag zijn we als kamp Noord en kamp Zuid de strijd aangegaan om als winnaar uit de bus te komen bij Expeditie Robinson. Als afsluiting van de geslaagde trainingsdagen heeft Marjon een dansclinic verzorgd op het welbekende nummer Jerusalema van Tiktok. (fotocredits: Jerry Pauptit)

Trainingsdagen 1e & 2e divisie

Traditiegetrouw hebben alle selectieturnsters gedurende de herfstvakantie buiten de deur getraind. Met de aangescherpte corona-maatregelen van dinsdag 13 oktober werd rekening gehouden. Zo trainden onze 18+ meiden op afstand, hadden we maximale aantallen gedurende de trainingsmomenten, aten we onze boterhammetjes buiten op en vingen de coaches met mondkapjes.

Corona betekent dat het aanpassingsvermogen op de proef wordt gesteld en er ook extra veel overlegd en geregeld moet worden, maar gelukkig spatte toch het turnplezier er weer vanaf tijdens deze trainingsdagen! De 1e & 2e divisie trainde in het prachtige Zuiderpark en in het gloednieuwe GymWorld. En dat werkt toch extra motiverend, want er werden vele schroeven gemaakt, dubbelsalto’s geturnd en nieuwe doelen behaald. Tijdens de trainingsdagen werden er spelletjes gespeeld, in teamverband ge-Ninja-tagged en als afsluiting verzorgden de turnsters via de livestream een kleine demonstratie.  Ook al blijft het onzeker of en wanneer onze turnsters wedstrijden kunnen doen, genieten zij (& wij) gelukkig ook van steeds een beetje beter worden in de trainingen. En dus was het fijn dat de trainingsdagen toch konden doorgaan!